3 Ιουνίου 2022

Το σεμινάριο στη Βαρκελώνη - «Team building: Play and Fun, Building Educators’ Communities»

Από 09 έως 13 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία προγραμματισμένη μετακίνηση εκπαιδευτικών στη Βαρκελώνη της Καταλονίας. Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ο Νίκος Αγγελιδάκης (Πληροφορικός) και ο Ζαχαρίας Ζουράρης (Φυσικής Αγωγής), παρακολούθησαν πενταήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Team building: Play and Fun, Building Educators’ Communities» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1 (μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης) που υλοποιείται στο σχολείο μας με γενικό τίτλο «Ένα Σχολείο για Όλους».

Βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκμάθηση της θετικής δύναμης των δραστηριοτήτων οικοδόμησης ομάδας για δημιουργία κλίματος συνεργασίας και συνεργατικής επίλυσης προβλημάτων, κλίματος κοινότητας, ανοχής, ομαδικού πνεύματος και απόκτησης δεξιοτήτων επικοινωνίας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Λετονία, Γερμανία) με τους οποίους συνεργάστηκαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικές με το αντικείμενο του σεμιναρίου και τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους.