6 Αυγούστου 2021

Το σεμινάριο στην Πράγα - “Inclusive Education”

Από 26 έως 30 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη μετακίνηση εκπαιδευτικών στην Πράγα της Τσεχίας. Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ο Νίκος Αγγελιδάκης (Πληροφορικός) και η Μαργαρίτα Αμαργιανιτάκη (Γερμανικής γλώσσας), παρακολούθησαν πενθήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Inclusive Education» (Συμπεριληπτική Εκπαίδευση) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1 (μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης) που υλοποιείται στο σχολείο μας με γενικό τίτλο «Ένα Σχολείο για Όλους» και περιλαμβάνει συνολικά 4 μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Οι κυριότερες ενότητες του σεμιναρίου αφορούσαν στα παρακάτω θέματα: συμπερίληψη, μέθοδοι επικοινωνίας, αξιολόγηση μαθητή, ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, θετικό σχολικό κλίμα, project-based μάθηση, εφαρμογή του προγράμματος σπουδών σε μια τάξη συμπερίληψης, δραστηριότητες δραματοποίησης και τέχνης, διαθεματικές δραστηριότητες σε μία τάξη συμπερίληψης. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι σε μία τάξη ανεξάρτητα από μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Κύπρος) με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους.

Τέλος, έγινε ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης της Πράγας.

Ιστότοπος φορέα υποδοχής: https://www.itc-international.eu

Πληροφορίες για την Πράγα: https://www.visitczechrepublic.com/en-US/Destinations/Prague